sâmbătă, 24 decembrie 2011

Activistul cuantic [RO]

http://youtu.be/5C3319MAz4o

Luna Noua in Capricorn: 24 decembrie 2011 Vezi astrograma

http://www.handclow2012.com/astroflash.htm
Luna Noua in Capricorn: 24 decembrie 2011     Vezi astrograma
20:06 ora Rom
(1:06 AM EST; Washington, DC)
Analiza astrologica de Barbara Hand Clow (ii multumim Anei Nicolai)
Autoarea cartilor aparute in limba romana, la Editura For You:
·        Codul intelepciunii mayase: accelerarea timpului si trezirea constiintei colective
si
·        Alchimia celor noua dimensiuni: profetiile despre 2011/2012, cercurile din lanuri si noua dimensiuni ale constiintei

Luna Noua a sosit în Capricorn – o perioada în care sa ne evaluam obiectivele fundamentale, o perioada în care sa reflectam profund asupra prioritatilor noastre. Anul acesta a fost un an de schimbare derutanta, care ii influenteaza pe toti oamenii si toate lucrurile din lume. In aceste ultime zile din 2011, a murit dictatorul nord corean, Kim Jong IL, taifunul Washi a devastat Filipine, iar poporul rus demonstreaza impotriva opresiunii politice. Ce an memorabil a fost anul asta, care a inceput si s-a sfarsit cu schimbari uluitoare de regim si cu dezastre naturale! Lucrurile s-au schimbat intr-un mod atat de fundamental, incat multi dintre noi se intreaba daca chiar inteleg realitatea, iar altii simt sa faca doar cateva lucruri simple, ca sa fie fericiti. Poate ca intelegem ca nu trebuie sa facem totul în aceasta viata de acum – pentru ca mai avem mult de trait? Un nou mod de cunoastere – Constiinta Unimii – ne ajuta sa intelegem ca traim deja multe lucruri, asa ca acum e momentul sa facem ca aceasta viata sa fie una speciala. Stilul Capricornului stie cum sa faca acest lucru, mai bine decat orice alt semn zodiacal.
Jupiter intra în miscare directa, la 0° în Taur, imediat dupa ziua de Craciun, dupa ce a avut o calatorie retrograda, inceputa in 10 august. Observand marea reorganizare a banilor, declansata de Luna Plina din decembrie, cu Uranus în miscare directa, putem vedea ca Jupiter in Taur a adus intr-adevar o presiune pentru mai multa egalitate în cadrul sistemelor financiare, atunci cand criza financiara europeana a ajuns in centrul atentiei. Am avut cinci luni in care bancherii si politicienii au miscat banii de ici-colo, ca sa intareasca si sa stabilizeze partile slabe ale sistemului. Avandu-l pe Uranus în miscare directa, la 0° în Berbec – si incepand un nou ciclu de 84 de ani – Jupiter în miscare directa, la 0° in Taur, asigura nivelul maxim de trainicie si integritate pentru aceste progrese din cadrul sistemelor financiare mondiale. Desigur ca s-ar putea ca aceste reorganizari curajoase sa nu se mentina, mai ales pentru ca Federal Reserve, caruia i s-au alaturat banci din sase natiuni suverane, s-au inteles sa mentina ratele dobanzilor la un nivel scazut, în timp ce Mercur era retrograd, la inceputul lui decembrie. Cu toate acestea, marea miscare facuta de Federal Reserve – aceea de a sprijini bancile straine – ar putea ajunge sa fie inceputul unei noi corectitudini financiare în lume. Probabil ca vom sti in ce directie se va indrepta aceasta miscare, pe 28 decembrie, cand Soarele face conjunctie cu Pluton, la 7° in Capricorn.
Indiferent de directia in care se indreapta pietele mondiale, acum, ca Jupiter si Uranus au intrat în miscare directa, cele care schimba jocul sunt, în realitate, deciziile pe care le ia fiecare dintre noi! Ganditi-va la acest lucru. Au schimbat ceva în lumea voastra locala, agitatia pietelor si acrobatiile bancare? Probabil ca nu, astfel incat acum e timpul sa va indreptati atentia spre planurile si prioritatile voastre, ceea ce reprezinta spiritul clasic al Capricornului. In definitiv, sistemele disfunctionale si distrugatoare, din ultimii cinci mii de ani sunt cele care mor si nu realitatea colectiva, creata de geniul vostru personal. Capricornul este un instructor de putere si intelepciune individualizata, este o capra incapatanata, care va impinge sa iesiti din ceata mentala colectiva si care va ofera o noua cale, numai daca veti vrea sa actionati. Luna Noua in Capricorn din acest an este un ghid deosebit de minunat pentru adoptarea adevaratei individualitati.
Intrucat Luna Noua din decembrie are loc la doar doua zile dupa Solstitiu, nu voi analiza din nou toate aspectele rezonante dintre toate planetele (cu exceptia lui Marte). Analiza Solstitiului va ramane postata pana la Echinoctiul de Primavara si va fi o idee buna sa o recititi de cateva ori în  iarna aceasta, deoarece acesta este genul de astrologie care creeaza campuri fractal cu totul noi – domeniile creative esentiale, ce configureaza dimensiunea noastra. Pentru ca Marte are o influenta mica în timpul iernii, nimic nu va opri acest proces. Marte ramane neaspectat în timpul Lunii Noi, asa ca avem o gramada de timp sa ne gasim locul în cadrul acestor noi campuri creative, din lunatia prezenta. Cu Uranus care a intrat recent în miscare directa, la 0° în Berbec si a inceput un nou program creativ de 84 de ani, avem cu totii o tabla curata – exact ca atunci cand o tabla de scris e stearsa cu o carpa umeda si moale. Agresivitatea razboinica este dezarmata temporar (Marte neaspectat), iar Jupiter direct, la 0° in Taur, confera o judecata excelenta, care ne incurajeaza sa urmam sfatul inteleptilor plini de compasiune si cu adevarat cunoscatori. Chiar este uimitor cat de multi despoti si dictatori au disparut de pe scena internationala, în 2011, ceea ce inseamna ca milioane de indivizi au simtit ca au o sansa la o viata creativa si libera! La aceasta rascruce decisiva din politica mondiala, venita ca un dar din ceruri, aceasta Luna Noua este foarte personala si aduce foarte multa putere individuala - insa doar daca va puteti debarasa de orice frica cu privire la sistemele falimentare care va ingradesc.
Multora dintre voi le pasa de declinul financiar, de demascarea abuzului sexual si de drogarea multimii, pentru ca este emotionant sa vezi ca adevarul este dat in vileag! Sunteti surprinsi ca aproape toti conducatorii lumii sunt niste dobitoci si niste prefacuti – de vreme ce asa se intampla mereu, în perioadele de coruptie din istorie? Barbatii si femeile de treaba nu servesc în functii guvernamentale, în timpul imperiilor excesive si degenerate. Chiar sunteti surprinsi ca banii dispar, atunci cand majoritatea oamenilor pe care ii cunoasteti au fost indatorati, cea mai mare parte din viata lor? In mod uimitor, aceste sisteme dispar atunci cand campurile fractal favorizeaza dreptul individual la fericire si la libertate. Aceasta Luna Noua in Capricorn este plina de perle de intelepciune si ghidare extrem de neobisnuita – exact atunci cand fiecare dintre noi are nevoie mai multa de ele – asa ca haideti sa vedem cum ne sunt de folos.
În timpul aceste Luni Noi, exista potentialul de schimbare profunda si reala si de cai total noi, pentru ca Pluton, la 7° in Capricorn, face conjunctie cu Soarele/Luna, la 3° in Capricorn. Adevarul si evitarea disimularii sunt pe ordinea de zi, iar aspectele cu Pluton/Soarele/Luna (stellium-ul din Capricorn) indica cum s-ar putea desfasura acest joc: Saturn la 28° în Balanta, face sextil cu stellium-ul, aspect ce ii determina pe oameni sa lupte pentru dreptate; Saturn distruge în ritm neobosit structurile in ruina, ale globalismului. Neptun/Chiron fac sextil cu stellium-ul, asa ca suntem inspirati sa folosim intentii vindecatoare si indrumare spirituala, ca sa curatam si sa eliminam aceste foste stiluri distructive de viata. Acest lucru este decisiv, pentru ca o transformare semnificativa a speciei noastre este pur si simplu imposibila, fara calauzire divina; aceasta e o perioada în care trebuie sa avem incredere în intelepciunea evolutiei.
Maretii zei trebuie sa fie cu noi, cu Jupiter la 0° in Taur, intrand în miscare directa în ziua de Craciun, în timp ce face trigon apropiat cu stellium-ul din Capricorn. Jupiter retrograd a facut trigon exact cu Soarele Solstitiului, asa ca venirea Lunii langa Soare si miscarea inainte a lui Jupiter pun cu totul în libertate puterea Solstitiului. Aceasta armonica ideala, venita de la Jupiter, vă va umple de recunostinta pentru ceea ce deja aveti; în acest anotimp vor fi multe povestiri minunate despre Constiinta Unimii si o egalitate mai mare intre toti oamenii. Aceasta este o perioada in care unii vor lua, iar altii vor da si este un moment insemnat, in care sa cititi povestirea despre Christos, cu inmultirea painii si a vinului, la nunta din Cana Galileii.
Uranus, intrat recent în miscare directa, la 0° în Berbec, actioneaza ca un bufon dansator, ce ii zapaceste pe „duri” si ii lumineaza pe spiridusi, pe copii si pe animalele vesele, in acest anotimp de sarbatoare. Uranus face cuadratura apropiata cu stellium-ul, astfel ca nimic nu poate opri acest dans excentric. Acesta este un aspect foarte important, pentru ca faza cea mai dificila din aceasta  transformare mareata are loc atunci cand cei de la putere se hotarasc ca vor lupta pana la sfarsitul sangeros. Acest factor va produce cateva balbaieli foarte nostime printre candidatii republicani la presedintie, din SUA, întrucat ele trec prin faza lor finala de imperiu. De vreme ce Uranus va face cuadratura exacta cu Pluton de sapte ori, în perioada 2012-2015, putem fi siguri ca procesele de transformare, initiate în 2011, nu pot fi oprite. Si totusi, cine o va face? Voi o veti face! Uranus în cuadratura cu Soarele/Luna spune ca v-a venit timpul sa va alegeti noul rol în marele salt inainte. Nu am în vedere sa va sugerez ca va veti alatura Miscarii Ocupati sau ca va trebui sa faceti vreun lucru extraordinar. Mai degraba, ce ziceti despre a va ocupa propriul corp, luand seama la un vecin in varsta si nevoias sau la un prieten ori un copil ce sunt intr-o situatie grea?
Saturn la 28° în Balanta face opozitie cu Jupiter la 0° in Taurus, iar în timpul acestei Luni Noi nicio planeta nu formeaza o cuadratura in T cu opozitia, asa cum a fost în timpul Lunii Noi în Sagetator si al Sostitiului de Iarna. Asta inseamna ca Saturn si Jupiter sunt liberi sa se ia la intrecere, fara nicio interferenta – fapt ce ar trebui sa creeze unele lucruri foarte interesante. Saturn in Balanta reprezinta lupta pentru dreptate, iar Jupiter in Taur ne invata sa materializam lucruri si, pentru ca Jupiter este din nou in miscare directa, el are superioritate. Intr-o opozitie, apar potentialul cel mai inalt si cel mai jos al fiecarei planete, asa ca acesta este locul în care alegerea individuala are un cuvant de spus. Tensiunea dintre adevarul total, corectitudine si nevoia de a fi în largul tau poate varia – de la un vanzator care te priveste cu coada ochiului ca sa te escrocheze, pana la un judecator care rezolva un caz, intr-o maniera atat de impresionanta, incat atat victima, cat si persecutorul se simt tratati corect. Fiecare dintre noi are diverse dileme si responsibilitati, iar aceasta opozitie se va desfasura în aceste parti din viata noastra. Jupiter se misca inainte, iar  Saturn va ajunge la 29° în Balanta, dupa care va intra în miscare retrograda, în februarie 2012. Prin urmare, valorificati acest ultim „impuls” din partea acestor nivelatori ai realitatii materiale, care au inceput sa ne activeze, pentru prima oara, la mijlocul lui august 2010.
Venus la 5° în Varsator, planeta care a format capul cuadraturii în T cu Jupiter, in opozitie cu Saturn, joaca un rol foarte interesant în timpul acestei Luni Noi. In analiza Solstitiului, am afirmat ca Venus, în cuadratura T cu Jupiter, in opozitie cu Saturn, a impins lupta pentru impamantare si corectitudine în zona energiei feminine. Acum, dupa doua zile, Venus s-a deplasat indeajuns cat sa se desparta de Saturn, insa ea inca face cuadratura cu Jupiter. Hmmmmm! Venus va cere sprijin material si nu va fi atat de preocupata de corectitudine, ceea ce ar putea fi interesant. Femeile se vor simti stresate, intrucat cuadraturile în sine sunt foarte intense. Avand-o pe Venus în sextil cu Uranus, escrocul poate aparea atunci cand va asteptati cel mai putin. Poate ca unele dintre femeile ce se intorc de la serviciile din Irak vor vorbi despre inutilitatea razboiului? In final, Mercur a intrat în miscare directa pe 13 decembrie, la 4° in Sagetator, iar acum mesajerul este in conjunctie cu Nodul lunar Nord, la 14° in Sagetator. Nodul Nord ne spune despre cautarea noastra, care, în cazul de fata, este pentru adevar si spiritualitate, asa ca inteligenta intra si ea in combinatia pentru urmarea cailor divine. In timpul acestei transformari extraordinare, calauzirea divina va prelua conducerea, asa ca straduiti-va sa va acordati cu spiritul, în timpul haosului pe care il creeaza, adeseori, sarbatorile de Craciun.

Ramas bun, Astroflash! Aceasta este ultima mea analiza si postare. Mi-a placut sa imi impartasesc gandurile cu voi, timp de unsprezece ani, si va apreciez foarte mult, pe fiecare dintre voi, pentru faptul ca le cititi. In 2012, e posibil sa public expuneri periodice pe handclow2012.com si pe wiseawakening.com.
Barbara Hand Clow
Ana Nicolai Practician de Vindecare Reconectiva si Reconectare
Reconnection and Reconnective Healing Practitioner
www.TheReconnection.com

Tel:  + 40 (0) 727 02 10 77 + 40 (0) 744 488 527  +40 (0) 368 / 00 24 38

Toata lumea la bord? Ultima chemare la IUBIRE!

Toata lumea la bord? Ultima chemare la IUBIRE!

(ii multumim Anei Nicolai pentru traducere si promptitudine)

Postat de Lauren Gorgo (online), marti, 20 decembrie 2011

„Pamantul pe care l-ati stiut candva, nu mai este … exista un nou tipar vibrational, care s-a infiltrat în planul planetei, iar acum voi existati ca membri ai comunitatii galactice, veri si verisoare cu cetatenii luminati din galaxia voastra.”
                                                                                    – Consiliul Suprem Pleiadian

Noul Pamant

Peste numai doua zile – pana la solstitiul din 22 decembrie – vom fi finalizat ultima si cea din urma recalibrare din 2011 si, potrivit CSP, aceasta ne intregeste calatoria spre Noul Pamant. S-ar putea sa nu intelegem inca total ce inseamna acest lucru, pentru fiecare in parte, iar cei mai multi dintre noi sunt inca prea obositi ca sa afle, dar aflu ca realinierea intensa, ce a avut loc în ultimele cateva saptamani, a fost necesara ca sa ne intarim cu IUBIRE, astfel incat sa fim total ancorati în constiinta Christica, pentru restructurarea globala ce se va produce în anul urmator, drept rezultat al venirii noastre aici. 2012 promite sa fie un alt an important, in sensul ca restructurarea fizica si transformarile din 2012 sunt inevitabile si isi vor atinge scopul de a conduce, in mod eficient, colectivitatea umana spre ESENTA tuturor problemelor si de a deschide toate caile spre IUBIRE.

Asta va insemna pentru fiecare ceva diferit, dar, mai presus de orice, CSP doreste sa potoleasca orice frici despre dezastrele din 2012 si sa le aminteasca tuturor ca inaltarea este o calatorie launtrica – în care lumea din afara noastra e doar o proiectie a constiintei noastre – si ca rolul nostru individual, în experienta colectiva a Pamantului, este vital, în momentul de fata. Fiecare dintre noi detine o piesa din acest puzzle universal, astfel incat fiecare dintre noi are de jucat un rol de mare importanta în cresterea propriei vibratii, în cresterea coeficientului nostru de IUBIRE, astfel ca, în plan colectiv, sa putem mari vibratia planetei si sa putem lua parte la minunile noii lumi.

(NOTA: Sunt foarte multe energii bazate pe frica, ce inconjoara planeta, referitoare la anul care vine si la toate profetiile, predictiile si programarea intentionata, destinate sa ne zadarniceasca sosirea inevitabila in 5D, asa ca e important sa ramanem conectati la IUBIRE în timpul sarbatorilor si sa le permitem, pur si simplu, acelor energii sa fie – daca le simtiti. Daca sunteti sensibili, s-ar putea sa percepeti o senzatie de distrugere iminenta sau doar o neliniste imposibil de identificat, care planeaza deasupra voastra. Ea va trece numaidecat, sau chiar mai repede, daca ramanem detasati si doar observam energiile colective active.)

In 2012, vom invata ca IUBIREA este tot ceea ce ne trebuie … dar nu intr-o maniera lirica, ci intr-o maniera extrem de vibrationala. Atunci cand infaptuim aceasta transformare profunda, IUBIREA devine realmente forta vitala insufletitoare … combustibilul creatiilor, a biologiei si relatiilor noastre. Atunci cand IUBIREA este tesuta în totalitate în tapiseria vietii noastre, miracolele devin insusi produsul existentei noastre.

Pentru IUBIRE si nu pentru anul 2012, am fost toti dezamagiti pregatiti …

 Codul sursa, dezvaluit

Exista un aspect absolut stiintific al inaltarii, care incepe sa se infiltreze mai mult în mintea colectiva, cu privire la rezonanta – iar cei aflati în prima linie a noii omeniri cunosc bine acest lucru. Acele suflete care inaugureaza noua lume incep sa cante pe un ton diferit. Fara exagerare. Omul nou (angelic) este acordat la rezonanta de 528 Hz a inimii (superioare) sacre, ce rezoneaza in armonie cu reteaua cristalina (Christica).

Frecventa de 528 Hz a IUBIRII este Codul Sursa al creatiei … CHEIA universala necesara ca sa ne descatusam potentialul co-creativ, ca sa ne eliberam de constrangere si ca sa intram pe terenul de joc al Noului Pamant. Acest cod actioneaza ca un limitator, pentru a asigura ca puterile sacre ale universului le sunt acordate doar celor cu inima curata.

Pentru aceia dintre voi care au vizionat filmul lui Christopher Nolan, Inception/Inceputul, în numeroasele straturi de simbolism din acel film, exista un adevar real. In acest caz, cel mai evident fiind codul matematic „528”, care este repetat intr-una, pe parcursul filmului … un numar de telefon, pe un servetel de masa, camera de hotel … dar cel mai interesant este ca numarul 528 se afla în combinatia numerica propriu-zisa pentru „deschiderea” seifului ce continea secretul eliberarii catarsice de suferinta emotionala …. si care era toata actionata de „inima” personajului principal, ca sa se intoarca „acasa”, la copiii sai, unde este IUBIREA sa.

Mi-au trebuit doua luni ca sa inteleg toate asocierile dintre idei – unii dintre voi se poate sa le fi inteles cu mult inaintea mea – insa mi-am dat seama (retrospectiv) ca buletinele din urma, despre energii, conduceau la aceasta revelatie si ca fiecare titlu care mi s-a dat a fost foarte elocvent …  chiar insuportabil de elocvent … incepand cu: „Inceputul: initierea finala”, „11-11-11: Activarea Codului Sursa” si pana la „Aparitia IUBIRII universale”.  

Cu alte cuvinte, pe masura ce trecem pragul spre 2012 ne trezim de tot din vis, din iluzia limitarii. Rezonanta IUBIRII universale, care ni se cere sa o intrupam, deschide vestitele porti ale raiului, astfel ca nu mai suntem prinsi în producerea lumii noastre de frica, creata inconstient si proiectata holografic … acele frici care ne aduc „dovezi” din belsug ca nu suntem suficient de buni, suficient de valorosi, indeajuns de iubiti, indeajuns de bine sau, pur si simplu: insuficient/nu indeajuns.

Lucrul cel mai urgent în acest moment, inainte sa pasim pe un teren total necartografiat, este observarea/eliberarea, din sinele nostru mental, emotional sau fizic, a tot ceea ce ramane bazat pe frica si care, prin urmare, ne impiedica sa intrupam IUBIREA. Indiferent ce rani reexaminati in momentul de fata, este important (dar nu usor) sa le priviti cat mai obiectiv cu putinta si cu (lumina) intelegerea ca nu mai trebuie sa tragem peste tot acest bagaj … ca un nou inceput este acum nu doar o posibilitate, ci o cerinta.

„Noul tipar al Pamantului necesita acum IUBIRE, mai mult decat oricand iar pentru cei care aud chemarea, impactul va fi redus, în mod considerabil. Pentru cei care refuza sa raspunda la chemare, impactul va fi mai substantial. Va spunem asta, nu ca sa va starnim frica, ci ca sa ii reamintim fiecaruia dintre voi ca vindecarea reala este posibila acum, insa ea impune angajamentul ferm de a elibera tot ceea ce nu este IUBIRE. Pentru cei care au fost dedicati muncii de eliberare a acestor tipare ale fricii, în fata voastra se deschid ocazii favorabile nemaintalnite.“
                                                                                        – Consiliul Suprem Pleiadian 

Valul de IUBIRE

Acest val de IUBIRE, despre care cei din lumea nevazuta imi vorbesc intr-una – si care pare mereu sa ne fie oarecum inaccesibil – trebuie sa fie ceva foarte important, deoarece ei ma roaga nu doar sa subliniez si sa repet cuvantul IUBIRE de o mie de ori în acest articol, dar ma roaga si sa ii consacru acest fragment (plus sa adaug si comentariile mele). În plus, experienta mea cu pleiadienii este ca, ori de cate ori apare Consiliul, e momentul sa fii atent ... manierele lor solemne par sa insemne, pe bune, o treaba serioasa:

„Valul de IUBIRE care vine este atotpatrunzator si de neoprit. El vă ridica la inaltimi necunoscute. Va vom spune ca … nu numai ca veti fi incantati de ceea ce ati creat pentru voi insiva, prin aceea ca universul multiplica si va inapoiaza inzecit eforturile bazate pe IUBIRE … dar veti fi impresionati de dedicarea voastra personala fata de aceasta calatorie. Veti fi adunati gramada în convulsiile iubirii de sine, ca niciodata pana acum, pentru ca veti realiza – poate chiar pentru prima oara – cat de multa IUBIRE a fost cu adevarat necesara din partea voastra, ca sa ajungeti aici.

Va intelegem sfidarea, insa nu putem sublinia indeajuns acest lucru. Avand in vedere circumstantele, faptul ca fiecare dintre voi va simti cum caldura si inflacararea absoluta a IUBIRII Creatorului va misca inima si viata, va fi cat se poate de miraculos, iar în aceasta perioada de sarbatori va dorim sa va bucurati de intelegerea faptului ca voi sunteti cei care ati adus aceste energii … si ca, în plan colectiv, voi sunteti cei care ati mantuit lumea de rau … si voi sunteti cei care ati raspuns la chemarea creatorilor de a iesi in fata si, in unele cazuri, de a va incarna pentru prima oara in trup uman, numai ca sa va duceti pana la capat misiunile. Aceste misiuni marete de IUBIRE nu sunt din intamplare sau din greseala, ci din gratia plina de compasiune a lui DUMNEZEU, care traieste în absolut fiecare dintre voi si care nu vrea altceva decat puritatea IUBIRII pentru tot. 

Noi, Familia pleiadiana de Lumina, suntem plini de aceeasi IUBIRE pentru voi toti – familia noastra umana, rudele noastre galactice si apreciem si onoram în mod profund contributia pe care vi-o aduceti la calatoria colectiva a Inaltarii Pamantului. In curand, va trebui sa vi se reaminteasca de intreaga amploare a acestui adevar, pentru ca, atunci cand veti vedea si veti simti IUBIREA, din pozitia noastra avantajoasa, cu siguranta veti fi transformati.” 
                                                                                – Consiliul Suprem Pleiadian 

12:12

Poarta stelara 12:12, prin care am trecut de curand …  aparent netulburati … a constituit o perioada de incheiere. Potrivit CSP, 12:12 a activat/intiparit codificarea finala, ce se impune pentru a face tranzitia la unitate sau la constiinta Christica, pentru cei care se afla la carma.

„Va spunem acest lucru cu multa grija, pentru ca intelegem ca sunt unii care inca nu activeaza pe linia temporara a unimii dar pentru cei care o fac, aceasta este un punct de reper, o perioada de cristalizare a rezultatelor aparute in urma eforturilor voastre impresionante.” 
                                                                                        – Consiliul Suprem Pleiadian

Portalul 12:12 (ca si energia ce a condus la el) a fost cel putin partial responsabil de cea mai recenta runda de reziduuri emotionale, ce au fost starnite ca sa fie inlaturate din strafundul esentei noastre – un fel de ultima incercare de a rezolva toate problemele bazate pe frica egoului, la care am lucrat în tot cursul anului 2011.

Fara indoiala ca suntem cu totii vizitati din nou de nalucile noastre din (Craciun) trecut si, in unele cazuri … în functie de densitatea inca ramasa în viata noastra … aceasta a fost o perioada de cateva revelatii foarte puternice, care schimba viata. Aceste lucruri se grabesc sa iasa la suprafata, pentru ca atentia noastra poate parea intimidanta/infricosatoare la prima vedere, insa aceasta urgenta/intensitate este doar raspunsul dat la o chemare universala de a ne ilumina, din toata inima, orice ungher din viata si din corpul nostru, astfel ca, atunci cand vine solstitiul, sa ne putem fixa pe pozitie pentru 2012 si pentru a o lua de la inceput …. intr-un ciclu cu totul nou, cu o viata noua si intr-o lume nou-nouta, faurita de noi.

Asta nu vrea sa spuna ca ceea ce se intampla în acest timp va disparea pur si simplu, ci doar ca suntem inzestrati cu constienta faptului ca stim unde este inca necesara IUBIREA, pentru a trece total la tiparul de dimensiunea a 12-a, a corpului nostru. Daca aceste energii de finisare au lansat o bomba în viata voastra, intelegeti ca o explozie poate avea doua scopuri divine … 1) în mod negresit, ea ne va atrage atentia si concentrarea EXACT acolo unde este necesar, astfel incat noi sa putem vindeca/elibera/reface, indiferent ce anume ne atrage … si 2) ea poate fi utila ca sa ne duca, destul de rapid, la cadrul mental si emotional necesar pentru a ne alinia cu IUBIREA, in timpul acestei perioade esentiale. Daca ati simtit o zguduitura, intelegeti ca era necesara o zguduitura – insa, odata ce sunteti constienti de motiv, 75% din munca este deja facuta. Celelalte 25% rezida în a va IUBI pe voi insiva, în acelasi timp.

„Dorim sa adaugam ca ziua de 12:12 v-a adus multora dintre voi optiuni de a alege un drum nou, iar aceste optiuni s-au prezentat fie ca revelatii, fie ca o chemare la actiune.  Ceea ce conteaza acum este cum raspundeti la aceste situatii si nu rezolvarea lor.”

                                                                                    – Consiliul Suprem Pleiadian

Cu toate ca nu s-a facut la fel de multa valva despre 12:12, ca despre 11:11, CSP spune ca acest portal a avut totusi impact, deoarece el a deschis calea spre activarile genetice de la nivelul al 12-lea, finalizarea tiparului Christic de pe planeta.

„Vrem sa spunem ca aceste energii vin ca sa inalte omenirea în anumite sectoare si, în egala masura, sa inlature coruptia din altii. Pentru fiecare dintre voi, calea consta în alegerile care vi se ofera acum … modul în care alegeti determina drumul sufletului vostru, în anul care vine. Alegerea IUBIRII, in locul fricii, reprezinta singura cale de mantuire.”
                                                                                – Consiliul Suprem Pleiadian 

2012: Etapa a doua

„Apropierea anului calendaristic, mult anticipatul 2012, constituie un progres colosal în ceea ce noi numim constiinta planetara. Vrem sa spunem ca aceia care au stabilit planul pentru un Nou Pamant ne-au depasit cu mult asteptarile. De aceea, ceea ce urmeaza sa se petreaca este mult mai maret, mult mai vast si mult mai incantator, chiar decat ne-am imaginat.” 
                                                                                – Consiliul Suprem Pleiadian

2012 este ceea ce pleiadienii numesc anul … sa bata tobele!!!! … IUBIRII!  De fapt, ei se refera la el ca la anul iubirii Divine sau universale, insa el este totodata anul în care intram (la Solstitiu) în ceea ce ei au denumit „etapa 2” a inaltarii: etapa de fizicalizare si implementare a stralucirii divine a iubirii. Este anul in care cei care sunt aici, ca sa slujeasca binelui cel mai inalt al planetei si oamenilor ei, vor „iesi din ascunzatoare”… acest grup va fi total sustinut, protejat si catapultat în functii de influenta mai mare, în timp ce aceia care traiesc pentru propriul interes vor fi chemati, in permanenta, la ordinea divina.

Acesta este timpul/anul/lumea/era pe care o asteptăm/pentru care lucram cu atata sarguinta, iar cei din lumea nevazuta ne impartasesc ca toate potentialurile numeroase care apar, se invart în jurul IUBIRII, ca forta motrice a crearii noii noastre vieti. Noul Pamant este aici, iar IUBIREA este singura cale de acces …. IUBIREA este codul cheie care ii acorda fiecaruia dintre noi acces la fortele de co-creatie ale universului – iar ele pot fi accesate doar din interiorul nostru si doar iubindu-ne pe noi insine.

In 2012, IUBIREA va deveni, în cele din urma, forta predominanta de pe planeta si orice lucru, orice persoana care se opune IUBIRII va decade. Nimeni si nimic nu este scutit.

„Avem atat de multe sa va impartasim despre anul care vine, insa le vom rezuma, spunandu-va ca cei care sunt aliniati cu IUBIREA, vor avansa ca sa intampine IUBIREA, în maniere fara precedent. De fapt, cuvantul în sine, IUBIRE, se va schimba în ceva mai maret, pentru ca IUBIREA, asa cum ati cunoscut-o, nu se va compara cu IUBIREA care vrea sa pompeze prin inima Pamantului si a omenirii. Forta vitala a Sursei se va revarsa prin râuri si vene si va permea fiecare lucru viu, cu stralucirea IUBIRII Divine, hrana pentru viata de pe Noul Pamant.
                                                                                        – Consiliul Suprem Pleiadian

Ii urez fiecaruia dintre voi o vacanta de sarbatori plina de IUBIRE si o tranzitie usoara în 2012

Pe anul viitor!
LaurenThinkWithYourHeart.net
Copyright © 2008-12. Aveti acceptul de a copia si trimite mai departe acest mesaj, cu conditia sa ii pastrati continutul intact si complet, sa mentionati autorul si sa il distribuiti gratuit. (Sunteti rugati si sa mentionati sursa de unde a fost luat textul in limba romana: Editura For You.)
 --
Ana Nicolai Practician de Vindecare Reconectiva si Reconectare
Reconnection and Reconnective Healing Practitioner
www.TheReconnection.com Tel:  + 40 (0) 727 02 10 77; + 40 (0) 744 488 527; +40 (0) 368 / 00 24 38

marți, 13 decembrie 2011

Explorarea Sinelui Superior

De Ronald Holt directorul Institututlui de cercetari, Floarea Vietii (infiintat de Drunvalo Melchizedek 


Pentru a simplifica lucrurile, haideti sa definim Sinele Superior. Poate fi o sarcina intimidanta si vasta datorita naturii sale sublime. Intentia mea este sa fiu cat se poate de concis si clar. Sinele Superior este un aspect integrant si intim al nostru si el ramane constient de (si interactioneaza in mod activ cu) intreaga noastra fiinta si existenta in mai multe planuri sau posibilitati de viata. O definitie a sinelui Superior ar fi urmatoarea: partea din noi insine care ramane constienta de aspectele noastre fragmentate si, simultan, de plenitudinea noastra.
Conectarea la Sinele nostru Superior si recunoasterea lui este un subiect cuprinzator care cere atingerea mai multor arii ale subiectului pentru a-l putea explora cu claritate. Oricat s-ar scrie pe marginea acestui subiect, nu va fi niciodata de ajuns pentru a satisface mintea umana. Singurul moment in care suntem cu adevarat satisfacuti este atunci cand experimentam pe de-a-ntregul iubirea si natura noastra spirituala. Conectarea cu Sinele nostru Superior cere exercitiu, perfectionare, dedicare si disciplina. Veti primi in urma acestui exercitiu ceea ce ati pus in el. Este important sa intelegeti ca nu exista fiinte, planuri sau dimensiuni in afara noastra. Toate dimensiunile, fiintele si planurile de constiinta exista in mod egal chiar aici si chiar acum, in noi si in jurul nostru. Asta solicita din partea noastra, ca individualitati, sa ne deschidem simturile suficient de mult, astfel incat sa putem participa impreuna cu alte fiinte, cu Sinele Superior si/sau cu alte planuri ale realitatii. Uneori, experimentand alte planuri, dimensiuni sau fiinte, poate parea ca si cum acestea ar fi separate de noi sau ca si cum noi am iesit complet din planul 3D si ne-am dus intr-un loc total diferit.
O singura picatura de apa este un bun exemplu pentru a ne vedea pe noi insine in separare, in singularitate sau individualitate. Multe picaturi pot co-exista in cumularea unei singure picaturi. Este posibila crearea unei multitudini infinite de picaturi aparent separate. La fel se intampla in planul 3D al separarii. Exista o multitudine de individualitati care traiesc in forma individuala. Aceste personalitati sunt aparent separate de Sinele nostru Superior. Totusi, cand iei picatura si o adaugi in ocean, picatura se va amesteca si se va integra in ocean. Acolo, picaturile sunt atat de integrate una cu cealalta (asa cum suntem si noi in campul unificat), incat picaturile contin ansamblul oceanului sau campul unificat al oceanului. Impreuna noi cuprindem intreaga realitate sau intregul mediu. Nu exista parti ale oceanului (sau ale campului unificat) care sa nu fie un aspect al nostru. Prin urmare, nu exista planuri, dimensiuni sau fiinte cu care sa nu fim integrati in mod intim.
In incercarea de a intelege perspectiva sinelui Superior prin comparatie cu Sinele egotic, sa ne imaginam ca Sinele Superior este o fiinta aflata la o conferinta, intr-un hotel, intr-o sala mare, care a fost  compartimentata in cateva camere mai mici. Fiinta noastra totala, intreaga ar ocupa intreg etajul, dar si camerele mai mici. Constiinta noastra egotica din 3D ar fi constienta numai de o camera pe care se focuseaza. In schimb, Sinele Superior, ar fi complet constient si ar participa simultan la conferinta din camere si din intreg etajul. Sinele Superior ar avea o viziune mult mai cuprinzatoare a intregii noastre fiinte si a camerelor numeroase sau a planurilor in care noi existam.  
Sinele Superior esti tu. El vrea sa devina intreg si integrat. Prin urmare, este obligat sa te ajute in orice fel in care tu ii permiti sa o faca.  Cea mai mare preocupare a sinelui Superior este aceea de a face totul spre binele tau cel mai inalt. Acest bine cel mai inalt este vazut prin ochii unei mult mai extinse si intime constiinte si intelegeri, nu numai a voastra insiva, ci si a realitatii pe care ati creat-o pentru voi in interiorul camerei. Sinele Superior doreste in mod natural sa va ajute sa evoluati pentru a avea acces la mai multe camere din cele  compartimentate si care cuprind Sinele total. In cele din urma, Sinele Superior te va invata sa inlaturi complet departajarea camerelor.
Sinele Superior este foarte motivat sa comunice cu noi in chiar primul moment disponibil de claritate sau de inactivitate mentala. Asta poate sa nu insemne un protocol pe care sa-l urmam pas cu pas pentru a ajunge la Sinele Superior. El vrea sa poata comunica cu noi in fiecare clipa, dar, in general, se vede provocat de Sinele noastre tridimensionale din cauza insistentei noastre de a crea o bariera de rezistenta fata de Sinele Superior. Aceasta bariera de rezistenta este, sincer, preocuparea noastra cu o multitudine de distrageri.
Sinele Superior poate folosi mai multe metode sau unelte pentru a comunica. Din pacate, nu toate comunicarile sau mesajele subtile primite provin de la Sinele Superior. Acest fapt face ca sarcina noastra sa devina si mai grea din cauza incercarii de a identifica, clarifica si de a rafina aceste comunicari. (Originea acestor comunicari constituie un subiect pe care-l vom discuta mai tarziu).
Sinele Superior comunica intr-un mod subtil in cele mai multe cazuri si recurge la forme drastice de comunicare sau chiar la tacere atunci cand nu mai are de ales. De multe ori am folosit darurile potentialului nostru uman fara sa le recunoastem si facand asta, ni le-am insusit. Vocea sinelui Superior este unul dintre aceste daruri. Vocea noastra subtila si blanda este cea care vine si ne face atenti la potentialele pericole sau ne ajuta cu calm sa gasim cheia dupa ce am catat innebuniti in toata casa. Sinele Superior este de asemenea vocea ratiunii inalte si a inspiratiei creative. Cand ne auzim propria voce a inspiratiei, avem de ales intre a o asculta, a-i urma mesajul si a o nega. Negarea ei, duce de obicei, la rezultate regretabile.
Daca primiti un mesaj care v-ar face rau voua sau altei persoane, atunci sa stiti ca nu ati primit o comunicare de la Sinele Superior! Sinele Superior ar putea sa va puna sa faceti lucruri care sa va produca disonfort, de exemplu sa luati masuri pentru a va depasi frica in moduri creative. Sau, va poate sa faceti lucruri la care sa opuneti rezistenta. Dar Sinele Superior nu v-ar face rau niciodata; nici voua si nici unei alte fiinte. Sinele Superior are sarcina de a ne dezvolta increderea si sistemul de credinte, precum si lucrul cu fricile noastre pentru a ne duce pe culmile cunoscutului de unde sa pasim in necunoscut. Sinele Superior ne invata, de asemenea, sa eliberam nevoia noastra de a controla, de a ne controla si ne mai invata sa scapam de atasamentul cu privire la felul de a gandi sau de a fi. Asta poate include lectii dureroase, depinde cat de puternica sau tenace este nevoia noastra de control. (Lectiile nu trebuie sa fie dureroase. Cele dureroase au de obicei loc, atunci cand ignoram Sinele Superior si cand opunem rezistenta la schimbare).  
Am fost invatati de societate sa facem planuri de viata si sa traim dupa masura posibilitatilor noastre. Daca nu reusim sa planificam, atunci planificam sa nu reusim. Este important sa intelegem ca, oricum, exista o modalitate la fel de importanta de a exista care trebuie si ea invatata. Trebuie sa invatam sa traim aproape de inimile si de visurile noastre. Cand traim in inspiratie (inima si visul nostru) facem ce ne spune inima in ciuda fricii de nesustinere. Manifestam ajutorul de care avem nevoie, fara sa putem vedea, de cele mai multe ori, ce urmeaza. Punand in balanta aceste doua metode, putem castiga capacitatea de a sti cand sa aplicam o metoda sau alta.
In 1988, lucram de cinci ani pentru Honeywell, in Albuquerque New Mexico. Intr-o zi, Sinele meu Superior mi-a spus: «este timpul sa-ti dai demisia de aici si sa mergi mai departe ». Mi-am spus : “Am auzit bine? …A innebunit Sinele meu Superior?” Am tacut pentru cateva minute, incercand sa diger ceea ce mi-a spus. M-am hotarat sa-i spun Sinelui meu Superior ca am de dat bani fostei mele sotii si ca mai am inca de platit pentru camion.  Ca lucram aici de cinci ani si ca urma sa ma pensionez. I-am spus ca voi renunta la asta si voi continua sa-mi platesc datoriile pentru camion si pentru fosta sotie. I-am spus ca am incredere in Sinele Superior si ca ma voi lasa ghidat. Totusi, am mai spus ca am nevoie sa fiu sigur ca asta se doreste de la mine si ca nu este imaginatia mea, provenita din faptul ca ma simteam obosit pentru ca faceam aceeasi munca de mult timp. Asadar, aveam nevoie de trei semne foarte clare, astfel incat sa stiu fara niciun dubiu ca a fost un mesaj de la Sinele meu Superior. In acel moment, nu as mai fi ezitat sa fac ceea ce mi s-a cerut.  Am ras de mine si apoi mi-am spus: „Asta ii va lua sinelui meu Superior mult timp, asa ca sunt in siguranta”.
In doar o zi, am primit toate cele trei semne foarte clare si am ramas cu gura cascata. A doua zi m-am dus la serviciul personal si am dat preavizul de doua saptamani. M-au intrebat ce urma sa fac in continuare si ce aveam sa lucrez. Raspunsul meu a fost: « Nu stiu ». A fost pentru prima data cand Sinele meu Superior m-a aruncat clar in necunoscut fara niciun mijloc material de suport.
Cand pasim in necunoscut, primim o sansa de a invata, in primul rand, cat de mult bagaj mental si emotional caram si apoi, cat de luminoase si increzatoare sunt inimile noastre, cu adevarat. Floarea Vietii a fost un bun profesor pentru mine, pentru ca noi, ca facilitatori, pasim constant in necunoscut, cu fiecare workshop si cu fiecare grup, pentru ca suntem  cu inima deschisa si vulnerabili.
In general, eram foarte entuziasmat sa traiesc clipa prezenta, dar a trebuit sa-mi infrunt fricile. Traind momentul, a trebuit sa fiu atent la oportunitatile care puteau fi valorificate. Pe masura ce termenul limita se apropia (se incheiau cele doua saptamani de preaviz), nu aveam inca nicio idee despre ce urma sa fac. In ultima zi, inginerul-sef a venit la mine si m-a intrebat daca vreau sa sub-contractez. Sinele meu Superior mi-a luminat inima cu inspiratie si a spus: „Asta este!”. Am stiut ca trebuia sa accept si asta am facut. La noul meu loc de munca castigam de trei ori mai mult decat inainte si timpul de lucru era mai putin cu jumatate decat la postul precedent.
Asta a tinut trei luni pana cand Sinele meu inalt a venit si mi-a spus: „Este timpul sa pleci in Hawai, sa traiesti acolo.” Acum viata devenea captivanta. A fost nevoie de foarte putin ca sa fiu convins de aceasta cerere, asa ca am inceput sa strang toate bunurile si sa le vand. In doua saptamani, eu si prietena mea am vandut tot ce aveam. Aveam doua mijloace de locomotie cu 10 viteze, doua rucsacuri si 3000 de dolari. Ne-am cumparat biletele, ne-am pus bicicletele in avion si am plecat spre Hawai. Cand am ajuns acolo, ne-am luat bicicletele si ne-am indreptat spre Honolulu ca sa cautam ceva de lucru si sa inotam pe plajele frumoase de acolo. A durat o saptamana pana cand am gasit de lucru, un serviciu care sa ne relaxeze temporar, pana gaseam ceea ce trebuia sa facem cu adevarat. In cele din urma, Sinele meu Superior a trecut de anumite jaloane, pe masura ce increderea in mine si in Sinele inalt a crescut.
Cativa ani mai tarziu, intr-o circumstanta asemanatoare, Sinele meu Superior mi-a comunicat ca vrea sa plec in Japonia si sa fac cunoscuta acolo Floarea Vietii. La acel moment, nu aveam bani. Imi amintesc ca mi-am spus: “Oare cum o s-o scoata la capat Sinele Superior pe asta?” In cateva zile aveam un bilet pana la Tokyo si am imprumutat 300 de dolari.
In 1993, in octombrie, am aterizat la Tokyo, in Japonia si am stat 3 luni. Pentru a scurta o poveste lunga, am avut succes in a duce Floarea Vietii acolo. Lectiile si aventurile m-au deschis spre un nou mod de a fi. Sunt multe istorii asemanatoare pe care vi le-as impartasi, dar trebuie sa ne intoarcem la Sinele Superior.
Comunicarea cu Sinele Superior este un proces continuu de rafinare si discernamant pe trei directii diferite. Acestea sunt :
Rafinarea capacitatii de a simti si de a primi comunicari subtile.
Rafinarea claritatii mesajului.
Rafinarea abilitatii de a ramane in starea receptiva.
 Rafinarea abilitatilor pe aceste trei directii ne da posibilitatea de a simti mai clar Sinele inalt sau de a ne conecta mai bine cu el, pentru a primi mesaje mult mai corecte, pentru a ramane consecvent in starea receptiva pe parcursul zilei. S-a spus ca « cea mai inalta forma a artei este aceea de a fi receptiv la inalta inspiratie ». Deocamdata voi acoperi doar o arie, o directie pentru ca este mult de spus pentru fiecare directie in parte.
Rafinarea capacitatii de a simti si de a primi comunicari subtile
A : Mintea
Cand ne permitem un moment in care sa oprim sporovaiala constanta a mintii, ajungem la o stare de calm, la tacere sau inactivitate. Acest calm sau inactivitate are ca beneficiu dezvoltarea receptivitatii. Cand recunoastem momentul in care am atins starea de liniste mentala, ea poate fi rafinata si transformata intr-o stare de receptivitate sporita care devine familiara si usor accesibila.
Inlaturand caruselul mental si jongland cu prioritatile zilnice, incarcate cu tot stresul emotionale, ca si cum ai privi un lac. Cand vantul intens bate deasupra apei, se formeaza valuri nesfarsite la suprafata. Actiunea valului si a vantului creeaza curenti sub apa care aduc la suprafata namol, iar acesta innegreste apa. Este foarte asemanator cu starea de a fi preocupat in mod constant cu sporovaiala mentala si fixati pe ideea de a ne tine ocupati cu liste nesfarsite de prioritati care trebuie facute acum. Cantitatea de presiune interna si preocupari cu care ne incarcam pentru a indeplini lista de prioritati, ne tine departe de atentie, de concentrare si ne tine incuiati emotional in zona terestra si departe de inspiratie.
Stoparea sporovaielii. Fiecare dintre aceste exercitii, practicate cu regularitate, va ajuta la recunoasterea proceselor interne de linistire a mintii. In cele din urma, spargerea suvoiului nesfarsit de « trebuie-sa-fac » si sporovaiala constanta a mintii, creeaza timp in care receptivitatea noastra creste si da posibilitatea sinelui inalt si noua insine sa stabilim o comunicare. Este ca atunci cand norii trec si vantul se dezumfla. Atunci, lacul devine calm, transparent si clar. Poti vedea in adancimea apei (care reprezinta spiritul nostru). Cand lacul este calm, atunci avem o stare ideala pentru receptivitate, claritate si reflectie. Precum lacul in starea de calm, asa va fi mintea noastra cand o facem sa taca.
Cand ne ocupam mintea cu atat de multe sarcini si prioritati pentru perioade lungi de timp, atunci ea devine innorata si intunecoasa. Cand facem ceva pentru ca lacul sa devina transparent si clar, cream timp pentru ca Sinele Superior si planurile superioare sa ajunga pana la noi. Asta aduce darul reintineririi, a inspiratiei, a viziunii, claritatii si vindecarii si totul provine de la pauza pe care ne-am dat-o noua insine.
Cand ne luam timp pentru a ajunge la aceasta stare, atunci mintea si emotiile se reincarca pe deplin. Si cand se intampla asta, putem aborda diferitele sarcini de zi cu zi si putem continua sa ne facem treburile cu vigoare, claritate si cu imaginatie.

Exercitii pentru calmarea si linistirea mintii
Stoparea sporovaielii mentale cere practicantului sa devina expert. Asta inseamna ca el trebuie sa devina constient si familiarizat cu procesul interior; veti deveni atat de familiarizati cu modul de a stopa palavrageala, incat veti fi in stare sa faceti asta fara sa mai apelati la exercitii.
1.                  Mersul pe stanci
Unul dintre cele mai rapide moduri de a linisti mintea este un exercitiu indigen stravechi. Totusi, el poate fi periculos pentru ca cere o mare abilitate. In acest exercitiu, incepeti sa mergeti intr-o liniste de nepatruns si ajungeti treptat la alergare usoara (atunci cand sunteti pregatiti) pe un camp intins de stanci.
Cand mergeti pe stanci, veti observa ca mintea va insista sa va spuna unde sa puneti piciorul. Mintea va continua sa faca asta ceva timp, pana cand va obosi. In acest punct de oboseala mentala, veti incepe sa intelegeti ca pasitul pe stanci fara greseala, nu are nevoie de mintea voastra. Cand ajungeti in acest punct, mintea va renunta la insistenta cu care controleaza fiecare miscare. Acesta este punctul de rupere a caruselului mental. Ramaneti un timp in aceasta stare si obisnuiti-va cu ea. De asemenea, repetati exercitiul ori de cate ori puteti pentru a va familiariza cu punctul de rupere. Cand va veti obisnui cu aceasta stare, veti fi familiarizati cu locul din interiorul vostru unde puteti ajunge si puteti sta fara sporovaiala mentala. 
2. Incantarile sau rugaciunile repetitive
Acest proces duce la acelasi rezultat ca si primul exercitiu, totusi necesita ceva mai mult timp si practica. Pentru a face asta efectiv, individul trebuie sa aiba o puternica intentie si sa fie foarte sincer. Daca faceti o rugaciune sau incantati si repetati asta in timp ce stati focusati mental si emotional pe sensul rugaciunii pentru aproximativ 20-30 de minute (uneori chiar mai mult), veti incepe sa simtiti o rupere a inclestarii mentale provocate de sporovaiala si de lista mentala de prioritati. Ca si in cazul primului exercitiu, stati un timp in aceasta stare si obisnuiti-va cu ea. De asemenea, repetati procesul deseori pentru a va familiariza cu punctul de rupere. Cand va veti obisnui cu aceasta stare, veti fi familiarizati cu locul din interiorul vostru unde puteti ajunge si puteti sta fara sporovaiala mentala. 
*Nota: Exercitiile 2 si 3 necesita un inalt grad de disciplina si determinare. Cand incercati sa opriti palavrageala, se produce un val de rezistenta din partea ego-ului, iar asta va face si mai dificil controlul abandonarii (renuntarii) . Este posibil sa incerce sa va afecteze gandurile si emotiile pana in punctul in care va va fi greu sa mai gasiti o motivatie pentru a continua. In acest punct se opresc cei mai multi dintre practicanti. Daca petreceti mult timp in sporovaiala, atunci inaltati un monument de energie haotica. 
Este nevoie de timp pentru a neutraliza sau transmuta aceasta energie intr-una de o calitate mai fina. Neutralizarea acestei energii creeaza o provocare in plus. Daca ati creat energie haotica, veti fi obisnuiti sa aveti un anume nivel de anxietate pe care o folositi ca motivatie. Cand acesta dispare, va veti simti goliti si veti incepe sa re-creati sursa de energie originala, permitand spiritului sa inlocuiasca vechea sursa de energie.
2.                  Meditatia
Invatand sa opriti caruselul mental, veti spori abilitatea de a medita. Fara a putea opri sporovaiala mentala, meditatia poate fi mai inceata decat al doilea exercitiu, dar functioneaza la fel de bine. Pe masura ce va linistiti mintea si emotiile in timpul meditatiei, accesul la inima devine mai usor. Asta va va conduce adanc in frecventele inalte. Acolo, cumunicarea cu Sinele Superior devine mai accesibila si clara. Cand atingeti aceasta stare de deschidere si vulnerabilitate (cand totul este nemiscat si linistit in interiorul vostru), mesajul care apare dintr-o data in constiinta voastra si va inspira, va vindeca sau va avertizeaza intr-un mod plin de iubire, provine, in general, de la Sinele inalt sau de la ghid/ghizi.
Sa intelegem o caracteristica importanta a mintii
Imaginati-va pentru un moment ca va aflati in fata unui lac limpede. Acest lac este atat de nemiscat si limpede, incat puteti vedea reflectia dealurilor si copacilor din jur. Cum priviti la aceasta reflectie, sunteti uimiti de nivelul ridicat de claritate. Acest lucru incepe sa va captiveze si va concentrati pe acuratetea detaliilor. Pe masura ce trece timpul va dati seama ca sunteti atat de fascinati de claritatea detaliilor din reflectie, incat cu greu va dati seama ca va orientati in raport cu realitatea reflectata.
Aceasta realitate reflectata si orientarea voastra in interiorul ei devine tot mai credibila si concreta pe masura ce ii acordati mai multa atentie. Acest lucru este exact ceea ce fac mintea si ego-ul. Incearca sa faca sa para ca ceea ce este efemer este concret. Cand iti  deschizi inima, este ca un nor trecator de ploaie care picura un strop de apa pe oglinda nemiscata a reflectiei. O unda pe suprafata apei produce o trezire a mintii din realitatea reflectata. Mintea incearca mereu sa faca in asa fel incat reflectia sa para ceva concret in realitatea si sistemul nostru de credinte.
Pe scurt:
Mintea noastra incearca sa creeze forme din lucrurile ce nu au forma.
Inima noastra ia forma si incearca sa o returneze la stare fara de forma.
Dorinta noastra vrea sa se contopeasca cu orice lucru asupra caruia este focalizata atentia noastra.
In societatea noastra, am pus o valoare mai mare pe minte si intelect. Este important, cu toate acestea exista si consecinte. Asta ne-a facut sa fim constant focalizati pe minte fara a acorda aceeasi pregatire si pentru inima. Focalizandu- ne prea mult pe minte ne mentinem intr-o stare de dezechilibru. Aceasta stare de dezechilibru permite mintii sa toarne un strat de ciment peste lumea vasta si delicata a sensibilitatii, vulnerabilitatii si a sentimentelor, facand astfel dificil pentru inima sa se deschida. Vorbind in general, daca mintea nu poate controla ceva, il va denunta sau denigra pana cand va putea invata sa lucreze in colaborare cu acel lucru.

Mintea (sau intelectul) va incerca uneori sa-ti spuna ca ti-ai deshis inima. Totusi, intelectul considera ca prin deschiderea inimii vei fi lipsit de rezultatele pe care le cauti si iti va permite sa te retragi mai mult intr-o lume sterila care uzurpa realitatea si care se cimenteaza incet in jurul tau. Singura implinire totala am gasit-o cand m-am abandonat complet iubirii si am privit cum aceasta imi indeparta rigiditatea din cimentarile interioare. Abandonarea si deschiderea inimii nu este un lucru care se face o singura data. Trebuie sa practicam abandonarea catre inima noastra in fiecare zi pana cand vom deveni atat de obisnuiti si confortabil cu acest proces, incat ne vom putea abandona inimii in fiecare clipa.
Pe masura ce continuam sa ne rafinam pe noi insine si sa rafinam capacitatea de a simti nuantele subtile din vibratiile fine, vom deveni constienti de prezenta unei varietati de fiinte care exista in alte planuri. Vom avea atunci un simt clar si un grad de intelegere a fiintelor cu care comunicam. Campul unificat care cuprinde mai multe planuri sau dimensiuni de existenta este atat de populat cu fiinte, incat fiecare centimetru din fiecare plan este viu si constient. Ca si apa, campul unificat est vascos in constiinta vie, creand o esenta de lumina lichida asemanatoare cu suprafata apei de pe lac. Aceasta  este o parte a faptului ca iubirea e cea mai inteligenta forta a creatiei. Iubirea este singura frecventa smerita si destul de iertatoare pentru a ne permite sa ne unim in armonie cu cei din alte planuri de existenta. Ca si cum ai adauga apa peste apa, nu se opune rezistenta.

B: Emotiile
A avea de-a face cu emotiile, este acelasi lucru cu a avea de-a face cu mintea. Exista o diferenta. Pentru a clarifica acest lucru, trebuie sa reiterez o idee. Imaginati-va un pahar perfect rotund plin cu apa curata. Daca luati o lanterna si luminati paharul cu apa, lumina va trece complet prin pahar. Nicio obstructie in calea luminii. Paharul (si apa din el) va primi in mod clar lumina.
Acum luati piper negru si amestecati-l in apa. Este o buna analogie pentru gandurile sau distragerea mintii. Daca luati acum lanterna si luminati paharul cu apa, vor aparea umbre acolo unde lumina este blocata. Umbrele sunt ca gandurile noastre de vibratie joasa, reale si active si care exista doar pentru ca lumina este blocata. Daca adaugati si mai mult piper si agitati apa, ea devine si mai intunecata.  Acest lucru este inrudit cu crearea sporovaielii mentale. Ea va tine gandurile atatate si intunecate. Foarte putina lumina poate patrunde prin apa innegrita. In aceasta stare intunecata, incepem sa ne pierdem capacitatea de a vedea spectrul larg de posibilitati din viata noastra. Atunci incepem sa credem cu tarie ca lumea noastra este intunecata precum norii din mintea noastra.
Starea noastra emotionala este asemanatoare cu exemplul paharului cu apa, cu o exceptie. In loc de ganduri si credinte, negura reprezinta sentimentele noastre nerezolvate. Folosind acelasi exemplu, piperul reprezinta ranile noastre emotionale sau credintele despre noi insine si despre lumea din jur. Exista anumite emotii care isi gasesc calea in apa si in potirul inimii. Amestecarea lor turbionara (fara sa avem timp sa curatam apa), ne va face sa ne scufundam in intuneric si sa cadem intr-o lume a disperarii pe care noi am proiectat-o in realitatea inconjuratoare. Exista multe tehnici de vindecare a corpului emotional, dar nu le vom discuta acum aici. Cu cat pastram paharul mai curat (mintea si inima noastra) de-a lungul zilei, cu atat mai usor va fi sa intalnim Sinele Superior. Am vorbit doar putin despre domeniile numeroase care au legatura cu conectarea la Sinele Superior.
Cu siguranta, se poate scrie mult pe marginea acestui subiect. Totusi, pentru moment, este suficient ca voi sa incepeti sa rafinati propria conexiune cu Sinele inalt. Avand o buna imagine a acestor elemente, este esential sa va dezvoltati relatia cu Sinele inalt. Pe masura ce invatati acesti pasi, Sinele vostru Superior va incepe sa va reveleze tot mai mult din propria voastra calatorie. Mai mult ca orice, calatoria nu este niciodata terminata si ea cere rabdare, dedicare si o inima deschisa. 
Calatoria prin viata, aproape de inima si de Sinele inalt, nu este mereu dulce si condimentata. Ochii vostri pot vedea esecul (sau ceea ce credeti voi ca este esec) de multe ori inainte de a intelege lectia, sau pot vedea circuitul auto-sabotajului. Cand va conectati in mod sincer la Sinele Superior, fiti atenti! Sinele Superior va folosi de multe ori alti oameni ca mesageri pentru a va ajuta sa va puneti la punct lectiile. Amintiti-va intotdeauna sa nu impuscati mesagerul!

Ronald L Holt, Presedinte, Flower of Life Research, Inc.
Material preluat de pe WOODPOWER

vineri, 9 decembrie 2011

Nu mai este timp!!!

 Nu mai este timp!!!
Ceea ce am de spus in continuare, desi va parea un produs al mintii prin rigoare, are nivelul de adevar de 100%.
Primim fel de fel de mesaje, fie prin channeling, fie de la iluminati, fie din studierea calendarului mayas sau din astrograme despre trecerea la dimensiunea a 5-a si ce presupune asta. Oamenii inca nu inteleg ce li se spune si aleg in consecinta. Se tot uita in realitatea exterioara dupa un semn clar de schimbare. Desi am putea vorbi de cutremure sau de alte evenimente, nu aici ar trebui sa ne fie atentia. Modul in care pamantul se pregateste de 5D e problema lui, problema ta e cum te pregatesti tu de 5D.
Acum nu mai este timp decat pentru ALEGERI RADICALE. Asta presupune ca vei semna pentru 3D sau pentru 5D. Frica, amanarea, orice eschivare de la alegerea radicala, orice alegere partiala este AUTOMAT semnatura pentru 3D. Alegerea intre cele 2 nu va fi disponibila pana la sfarsitul timpului. Alegerea pentru 5D inseamna sa iti iei complet atentia de la 3D, de la lumea exterioara, sa iesi din minte, sa iesi din emotional, sa te concentrezi pe tine si sa te umplii pe interior. Daca tu vei face o alegere radicala in viata ta de schimbare si mintea universala te va intampina cu o oportunitate radicala de a-ti schimba viata. Stai linistit, daca ratezi sansa nu te va mai deranja nimeni cu inca o sansa. Nu mai este timp pentru a doua sansa, nu mai este timp de mangaiat oameni, de vorbe frumoase, de promisiuni si de ajutor. Este momentul in care daca tu nu te ajuti, nimeni nu te mai poate ajuta. Din cauza valurilor de energie care vin spre noi si din cauza schimbarilor externe, sustinerea universala va fi din ce in ce mai mare, dar asta numai pentru cei care sunt capabili sa faca alegeri radicale, sa permita mintii universale sa lucreze in viata lor, sa lase 3D-ul in spate, sa-si ia atentia de la el. Cei care semneaza pentru 3D nu vor beneficia de aceeasi sustinere si, din cauza diferentei de vibratie dintre valurile de energie care vin si vibratia lor joasa de 3D, vor experimenta niste vibratii foarte joase extrem de amplificate. Gandeste-te ca esti la birou, linistit, lucrezi cum ai lucrat si pana acum si seful tau decide sa se casatoreasca si sa faca pregatiri de nunta si tot biroul e ocupat cu pregatirile. Iti imaginezi stresul si ce va insemna pentru tine? Cam asa si aici, tu semnezi pentru 3D si lumea, inclusiv pamantul de sub picioarele tale, se pregatesc de 5D.
Oricare dintre semnaturi (3D sau 5D) este valida. Nu va fi nimeni obligat sa treaca in 5D, trecerea se face pe merit. Nu alegi mental ca vrei in 5D si te duci sa mai pui un borcan de muraturi ca asta ai facut si anul trecut si asa sunt obiceiurile in 3D. Dar tu te astepti sa treci in 5D!!! Asta nu e alegere. Alegere inseamna sa iti iei atentia de la 3D, faci minimum de efort necesar, tot restul il orientezi catre tine. Si MINIMUL de efort il faci fara sa bagi energie acolo, fara atasamente, fara emotii, fara scopuri. Trebuie sa lasi loc mintii universale sa vina cu o sansa de a te repozitiona in univers, dar trebuie si tu sa lucrezi cu ea. Daca tu esti pe frecventa 3D nu vei primi nimic, trebuie sa iti ridici vibratia si sa lucrezi la tine, sa te pozitionezi singur unde vrei sa fii si universul va alinia circumstantele la ceea ce esti.

articol preluat de pe blogulhttps://sites.google.com/site/asasevededelamine/9-nu-mai-este-timp

joi, 8 decembrie 2011

Părinţi străluciţi, profesori fascinanţi - Augusto Cury
Părinţi străluciţi, profesori fascinanţi - Augusto Cury 
Generaţia actuală de părinţi a vrut cumva să compenseze lipsurile copilăriei lor şi a încercat să dea copiilor ce aveau mai bun: cele mai frumoase jucării, haine, plimbări, şcoli, televizor şi calculator. Alţii le-au umplut timpul copiilor cu multe activităţi educative ca învăţarea limbilor străine, informatică, muzică. Intenţia este excelentă, însă părinţii nu au înţeles că televizorul, jucăriile cumpărate, internetul şi excesul de activităţi blochează copilăria, în care copilul are nevoie să inventeze, să înfrunte riscuri, să sufere decepţii, să aibă timp de joacă şi să se bucure de viaţă.
Acest lucru se întâmplă pentru că inteligenţa lor a fost blocată, noi ne-am transformat în maşini de muncit iar pe ei îi transformăm în maşini de învăţat.
1. Blocarea inteligenţeiSistemul educaţional actual aduce foarte multă informaţie, de cele mai multe ori inutilă. Copiii şi tinerii învaţă cum să opereze cu fapte logice, dar nu ştiu cum să abordeze eşecurile. Învaţă să rezolve probleme de matematică, dar nu ştiu să-şi rezolve conflictele existenţiale. Sunt antrenaţi să facă calcule fără să greşească, dar viaţa este plină de contradicţii şi probleme care nu pot fi calculate. Acest lucru se întâmplă pentru că inteligenţa lor a fost blocată, noi ne-am transformat în maşini de muncit iar pe ei îi transformăm în maşini de învăţat.
2. Utilizarea greşită a funcţiilor memorieiPrin sistemul educaţional actual memoria copiilor este transformată într-un depozit de informaţie inutilă, iar excesul acesteia blochează inteligenţa copiilor şi bucuria lor de a trăi. Cea mai mare parte a informaţiilor pe care le acumulăm nu vor fi folosite niciodată. Numărul actual de şcoli este mai mare decât în orice altă epocă, însă acestea nu produc persoane care gândesc, şi nu e de mirare că elevii au pierdut plăcerea de a învăţa.
Pe de altă parte, mediile de informare îi seduc cu stimuli rapizi, gata preparaţi, care îi transportă pe tineri, fără ca ei să facă vreun efort, în mijlocul diverselor aventuri - sportive, de război, politice sau sentimentale. Bombardamentul acesta de stimuli care vin prin televiziune şi internet acţionează asupra subconştientului, mărindu-le nevoia de plăceri în viaţa reală. Astfel în timp ei nu mai găsesc plăcere în micii stimuli ai rutinei zilnice şi vor căuta stimuli tot mai puternici, trebuind să facă foarte multe lucruri pentru a avea puţină plăcere. Toate acestea generează personalităţi fluctuante, instabile şi nemulţumite.
3. Informăm şi nu formămNoi nu îi formăm pe tineri, ci doar îi informăm. Ei cunosc tot mai mult despre lumea în care se află, dar nu ştiu mai nimic despre lumea lor interioară. Educaţia este tot mai lipsită de ingredientul emoţional şi produce tineri care rareori ştiu să îşi ceară iertare, să îşi recunoască limitele sau să se pună în locul celorlalţi.
Care este rezultatul?O generaţie de copii şi tineri mai bolnavă psihic decât oricare alta din istoria umanităţii: copii depresivi, preadolescenţi şi adolescenţi care dezvoltă obsesii, sindroame de panică, timiditate, fobii sau agresivitate. În plus, tot mai mulţi dintre ei caută plăcerea de moment în consumul de tutun, alcool şi droguri.
CE ESTE DE FĂCUT?Dr. Augusto Cury ne spune că în ziua de azi nu ajunge să fim părinţi buni, ci trebuie să devenim părinţi inteligenţi. Pentru aceasta ne vorbeşte despre şapte deprinderi ale "părinţilor buni" şi cum trebuie transformate ele de către "părinţii inteligenţi". Iată prima dintre ele:
.        Părinţii buni dau cadouri - părinţii inteligenţi dăruiesc propria lor fiinţă
Părinţii buni au grijă să satisfacă, în măsura posibilităţilor lor economice, dorinţele copiilor lor. Fac petreceri pentru aniversări, le cumpără pantofi, haine, produse electronice, organizează excursii.
Părinţii inteligenţi dau copiilor ceva incomparabil mai valoros. Ceva ce nu se poate cumpăra cu toţi banii din lume: fiinţa lor, povestea vieţii lor, experienţele lor, lacrimile lor, timpul lor.
Părinţii care le fac în permanenţă daruri copiilor lor sunt păstraţi în amintire doar pentru un moment. Părinţii care se preocupă să le dăruiască copiilor exemple şi povestiri din viaţa lor rămân de neuitat.
   

.        Părinţii buni alimentează corpul - părinţii inteligenţi alimentează personalitatea
Astăzi, părinţii buni cresc copii zbuciumaţi, înstrăinaţi, autoritari şi angoasaţi, pentru că societatea s-a transformat într-o fabrică de stres. Părinţii care nu-şi  învaţă copiii să aibă o viziune critică asupra publicităţii, a emisiunilor de televiziune şi a discriminării sociale îi transformă într-o pradă uşoară pentru sistemul acaparator. Pentru acest sistem, copilul vostru nu este o fiinţă umană, ci un consumator. Pregătiţi copilul pentru " a fi", căci lumea îl va pregăti pentru " a avea".
           Ajutaţi-vă copiii să nu fie sclavii problemelor lor. Alimentaţi  amfiteatrul gândurilor şi teritoriul emoţiilor cu curaj şi îndrăzneală. Nu le acceptaţi timiditatea şi nesiguranţa. Dacă problemele se pot rezolva, vor fi rezolvate, iar dacă nu, trebuie să ne acceptăm limitele.

.        Părinţii buni corectează greşelile - părinţii inteligenţi îşi învaţă copiii cum să gândească
Vechile corecţii şi binecunoscutele predici nu mai funcţionează. Când deschideţi gura să repetaţi acelaşi lucru, declanşaţi un resort din subconştient care deschide anumite arhive ale memoriei, ce conţin critici mai vechi. 99% din criticile şi corecţiile părinţilor sunt inutile în influenţarea personalităţii tinerilor.
           A-ţi surprinde copilul înseamnă a spune lucruri la care ei nu se aşteaptă. De exemplu: copilul a ridicat glasul la voi. Se aşteaptă să ţipaţi şi să-l pedepsiţi. Dar puteţi începe prin a tăcea şi a vă relaxa, apoi puteţi spune:"Nu mă aşteptam să mă superi în felul acesta. În ciuda durerii pe care mi-ai provocat-o, eu te iubesc şi te respect mult". Apoi copilul trebuie lăsat să se gândească.
           Părinţii buni spun: " Greşeşti"; părinţii inteligenţi spun: "Ce părere ai despre comportamentul tău?" "Gândeşte înainte să reacţionezi" 


.        Părinţii buni îşi pregătesc copiii pentru aplauze - părinţii inteligenţi îşi pregătesc copiii pentru eşecuri
Părinţii buni educă inteligenţa copiilor lor, părinţii inteligenţi le educă sensibilitatea. Stimulaţi-i pe copii să aibă obiective, să caute succesul în studiu, în muncă, în relaţiile sociale, dar nu vă opriţi aici. Ajutaţi-i să nu le fie teamă de insuccese. Nu există podium fără înfrângeri. Mulţi nu strălucesc în munca lor pentru că au renunţat în faţa primelor obstacole, pentru că nu au avut răbdare să suporte un "nu", pentru că nu au avut îndrăzneala de a înfrunta unele critici, nici umilinţa de a-şi recunoaşte greşeala.
Perseverenţa este la fel de importantă ca şi capacităţile intelectuale. Pentru părinţii inteligenţi, a avea succes nu înseamnă a avea o viaţă fără greşeli. De aceea sunt în stare să spună copiilor lor: "Am greşit", "Scuză-mă", "Am nevoie de tine". Părinţii care nu-şi cer scuze nu-şi vor învăţa copiii cum să abordeze aroganţa. 


.        Părinţii buni vorbesc - părinţii inteligenţi dialoghează ca nişte prieteni
A sta de vorbă înseamnă a vorbi despre lumea care ne înconjoară, a dialoga înseamnă a vorbi despre lumea în care suntem:  a relata experienţe, a împărtăşi ceea ce se află ascuns în inima fiecăruia, a pătrunde dincolo de cortina comportamentelor. Peste 50% din părinţi n-au avut curajul de a dialoga cu copiii lor despre temerile, pierderile şi frustrările personale.
Nu trebuie să deveniţi o jucărie în mâna copilului, ci un prieten foarte bun. Adevărata autoritate şi respectul solid se nasc din dialog. Dialogul este o perlă ascunsă în inimă. Ea este scumpă, pentru că aurul şi argintul n-o pot cumpăra. 


.        Părinţii buni dau informaţii - părinţii inteligenţi povestesc istorioare
Captaţi-vă copiii prin inteligenţa voastră, nu prin autoritate, bani sau putere. Ştiţi care este termometrul care indică dacă sunteţi agteabil? Imaginea pe care o au despre voi copiii şi prietenii acestora. Dacă le face plăcere să fie în preajma voastră, aţi trecut testul.
Odată, una dintre fiicele mele a fost criticată pentru că era o persoană simplă. Se simţea tristă şi respănsă.După ce am auzit povestea ei, mi-am pus imaginaţia la treabă şi i-am spus următoarea pildă: unii preferă un soare frumos pictat într-un tablou, alţii preferă un soare real, chiar dacă este acoperit cu nori. Am întrebat-o: ce soare preferi? A ales soarele real Atunci, am adăugat, chiar dacă unii oameni nu cred în soarele tău, el străluceşte. Tu ai lumina proprie. Într-o zi norii se vor risipi şi oamenii te vor vedea. Să nu-ţi fie teamă că îţi pierzi lumina.
PĂRINŢII INTELIGENŢI ÎŞI STIMULEAZĂ COPIII SĂ-ŞI ÎNVINGĂ TEMERILE ŞI SĂ AIBĂ ATITUDINI BLÂNDE. 

 
.        Părinţii buni oferă oportunităţi - părinţii inteligenţi nu renunţă niciodată
Părinţii inteligenţi sunt semănători de idei şi nu controlează viaţa copiilor lor. Ei seamănă şi aşteaptă ca seminţele să germineze. Pe timpul aşteptării poate să apară mâhnire, dar, dacă seminţele sunt bune, vor încolţi.
Nimeni nu-şi ia diplomă în misiunea de a educa. Înainte, părinţii erau autoritari; astăzi sunt copiii. Învăţaţi să spuneţi "nu" fără teamă. Dacă ei nu aud "nu" de la d-voastră, nu vor fi pregătiţi să audă "nu" de la viaţă. Părinţii nu trebuie să cedeze în faţa şantajelor şi presiunii copiilor. În caz contrar, emoţia copiilor va deveni un balansoar:: astăzi sunt docili, mâine explozivi. Trebuie stabilite clar ce aspecte pot fi negociabile. De exemplu, a merge la culcare noaptea târziu în cursul săptămânii şi a se trezi devreme pentru a învăţa este inacceptabil şi prin urmare ne-negociabil.
Trăim vremuri grele. Părinţii din toată lumea se simt pierduţi. Cucerirea planetei sufletului copiluluieste mai compexă decât cucerirea planetei.
CELE 7 PĂCATE CAPITALE ALE EDUCAŢIEI


1.  
A corecta în public
2.  A exprima autoritatea cu agresivitate
3.  A fi excesiv de critic: a obstrucţiona copilăria celui educat
4.  A pedepsi la furie şi a pune limite, fără a da explicaţii
5.  A fi nerăbdător şi a renunţa să mai faci educaţie
6.  A nu te ţine de cuvânt
7.  A distruge speranţa şi visele

 Dr. Augusto Cury, psihiatru şi psihoterapeut, şi-a dedicat 17 ani din viaţă cercetării modului în care construieşte şi se dezvoltă inteligenţa. Analiza pe care o face societăţii contemporane ajunge la următoarea concluzie: singurătatea nu a fost niciodată atât de intensă: părinţii îşi ascund sentimentele de copii, copiii îşi ascund lacrimile de părinţi şi profesorii se refugiază în autoritarism. Cantitatea de informaţie şi cunoştinţe disponibile este mai mare; cu toate acestea, noile generaţii nu sunt formate pentru a gândi, ci pentru a repeta informaţii. În cartea sa, "Părinţi străluciţi, profesori fascinanţi", tradusă şi în română, Dr. Augusto Cury atrage atenţia asupra necesităţii schimbării felului în care se face educaţia contemporană.
Părinţi străluciţi, profesori fascinanţi - Augusto Cury