miercuri, 10 octombrie 2012

Iubirea neconditionata si...sexul nonconditional

UN MATERIAL INTERESANT PUBLICAT DE OCTAVIAN PE BLOGUL LUI http://punctulzero-octavian.blogspot.ro/

De cativa ani, destul de multi, privesc cu interes la stradaniile firesti de a se ajunge la IUBIRE NECONDITIONATA, singura ALEGERE logica si Legica pe care o avem de facut.
Si nu ma pot opri sa nu fac o paralela cu a iubi o floare...Cum adica sa iubesti, din bogatia de frumusete, doar o singura floare? Ce te poate determina sa alegi o lalea, ignorand restul de lalele, dar si gladiolele, crinii, trandafirii sau orhideele, floarea soarelui si restul... 
Am trait o etapa in care toti spuneau ca ei iubesc neconditionat...Dar acea iubire era un fel de declaratie precum ca ai facut un fel de pace cu ceilalti, era mentala si deci separatoare, deoarece nu cuprindea decat relatiile de o anumita superficialitate. E simplu sa "iubesti neconditionat" privind de la distanta oamenii. In cadrul acelei viziuni, era de fapt un fel de intelegere precum ca ne putem suporta unii pe altii ceva mai usor, dar fara a ne implica in vreun fel...Ca si cand te-ai plimba printr-o gradina plina cu infinite bucurii florale, dar tu doar te plimbi, cu mainile la spate, nu admiri si nu respiri parfumul niciuneia. 

Probabil ca multi au fost surprinsi ca acea atitudine nu era de fapt "iubire neconditionata", ci o lasa neimplicare in "viata".

Cand au inceput sa admire cate o floare au reaparut conditionarile si banuiesc ca si-au revelat parte din "problemutele" nerezolvate de fapt, aflate in subconstientul lor. S-a cam evaporat mitul "iubirii neconditionate" la care chipurile ei ajunsesera, si au revenit "tentatiile" sau alte iluzii.

Nu putini au fost cei care au trebuit sa inteleaga ca nu poate exista viata fara a te implica in ea cumva. Multi au re-descoperit prapastia neintelegerii si/sau neacceptarii sexualitatii in relatiile parteneriale. Unii si-au propus sa le rezolve. Din neintelegere unii acum cred ca sexualitatea poate fi exersata inafara iubirii. Se arunca pur si simplu in explorarea acestei izolate componente, ca si cand a te bucura de o floare ar insemna sa o rupi doar pe ea, fara tija si sa ti-o agati la butoniera: tot nu este FAPT DE VIATA! Desigur poate fi un gen de lectie care e util sa fie facuta, dar nu te iluziona ca duce la iubire neconditionata! Poate ca este mai mult o dorinta de a te valida in altul, poate fi neintelegere faptului ca sexualitatea este A TA iar partenerul doar ti-o oglindeste si in final tot la tine va trebui sa revii.

Relatiile sexuale libere au o mare "calitate": sunt minunate-majoritatea- deoarece nu implica nimic mai mult decat corpul fizic, care chiar stie sa se bucure natural de un joc energetic electric/magnetic. Imediat insa ce vei dori sa ai o relatie stabila, te vei confrunta si cu restul "florii", adica tija, radacina, frunzele, eventual spinii. Atunci iar vei observa ca ...a disparut "iubirea neconditionata"...

IUBIREA NECONDITIONATA nu este o declaratie ci O STARE !!

La ea se ajunge abia DUPA CE TE-AI REVELAT/DESCOPERIT  pe tine insuti. Doar asta te scoate din iluzie. 

Intre doua fiinte care au atins aceasta maturitate spirituala, NIMIC NU TREBUIE, dar absolut orice este posibil, firesc, liber, implicit si nu explicit. Pentru ca acea relatie inseamna ca fiecare divinizeaza in celalalt Sinele Divin, care a ales sa se manifeste in acea forma, care nu poate fi decat PERFECTA.

NAMASTE toturor celor care au atins deja acest punct de constientza...(nu zic nume!!!)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu